Tukholman purjehdukset

Purjehdusta, golfia ja aktiviteetteja Tukholman hurmaavassa saaristossa

Tukholman idyllinen saaristo tarjoaa purjehtijoille runsaasti erilaisia aktiviteetteja sekä luontoelämyksiä. Suojaisassa saaristossa on mukava viettää kesäisiä meripäiviä ja rentoutua, kun purjevene liplattelee aalloilla.  

Tukholman saariston maisemat vaihtelevat ulkosaariston karun kauniista kallioluodoista sisäsaariston vehmaisiin lahtiin ja idyllisiin saaristolaiskyliin. Monet saaret tarjoavat hienoja patikointi-, pyöräily- ja melontareittejä. Varsinkin Utö on tunnettu monipuolisena aktiviteettisaarena. Siellä voi vuokrata vaikka skootterin saaren tutkimusretkelle tai pelata lentopalloa, minigolfia ja tennistä. Nuoret purjehtijat viettävät hauskan ja seikkailutäyteisen päivän Ängsholmin nuorten aktiviteettisaarella

Golfpurjehdus-viikon aikana tarjoamme purjehduksen ja muiden aktiviteettien ohella mahdollisuuden pelata golfia viidellä tai kuudella upealla kentällä. Lue lisää…

Reittimme varrella on monia historiallisia kohteita, kuten Utön 200 vuotta vanha tuulimylly, Smådalarin kartano 1800- luvulta ja Vaxholmin linnoitussaari.

Viikon aikana vierailemme myös Sandhamnissa, joka on Itämeren purjehduksen mekka. Hienot hiekkarannat, uima-altaat, hyvät ravintolat ja idyllinen saaristolaiskylä ovat monien legendaaristen purjehdustarinoiden syntysijoja. Sandhamnissa viihtyvät myös pohjoismaiden kuninkaalliset ja jetset.

Päivien reitit ja purjehdusaika valitaan aina tuulien ja osallistujia kiinnostavien aktiviteettien mukaan. Iltaisin ankkuroidumme saarien satamiin tai voimme viettää yön luonnonsatamassa. Pysähdys- ja ankkuripaikkamme ovat vaihtelevasti seuraavia; Tukholma, Smådalrö, Landort, Utö, Sandhamn, Grinda ja Vaxholm.

Saaristokylien rantaravintolat tarjoavat usein elävää musiikkia ja illat vietämme nauttimalla hyvää ruokaa ja leppoisasti nautiskellen.

Seikkailua ja mielenrauhaa - kuten haluatte - aQuablue Charter

Lähtösatama ja saapuminen veneelle

Tukholman keskustassa sijaitseva Djurgårdenin Navishamn Ryssviksvägen 12, Djurgården. Raitiovaunupysäkki on aivan sataman portin vieressä.

Osallistujat voivat saapua haluamallaan lennolla tai laivalla Tukholmaan ensimmäisen päivän aikana. Satama, missä veneemme sijaitsee, on Tukholman keskustassa Djurgårdenilla, Gröna Lund huvipuiston vieressä. Kipparimme toimittaa ennen matkaa kaikille osallistujille tarkemmat ohjeet julkisista liikennevälineistä, joilla satamaan pääsee. Satamassa kipparimme toivottaa purjehtijat tervetulleeksi veneeseen, nautitaan tervetulojuomat, tutustutaan veneeseen, turvaohjeisiin ja tehdään hyttijako. Majoittuminen veneessä on kahden hengen hyteissä.

Saapumisorientaation jälkeen on vapaata ohjelmaa. Matkustajilla on mahdollisuus omatoimisesti tutustua Tukholmaan, sen nähtävyyksiin tai vierailla Skansenilla ja Vasa museossa, jotka molemmat sijaitsevat kävelyetäisyydellä satamasta. Illalla nautimme yhteisen illallisen maissa keskustan tuntumassa. Ensimmäisen yön vietämme Tukholman satamassa. Seuraavana aamuna vene irtoaa laiturista heti aamun valjetessa ja purjehduksemme Tukholman hurmaavassa saaristossa alkaa.

Purjehdusopastus

Purjehduksen aikana jokainen saa osallistua veneen operointiin tahtotilansa mukaan. Kokenut kipparimme opastaa halukkaita navigoimaan, ohjaamaan venettä ja trimmaamaan purjeita. Aiempaa purjehduskokemusta ei vaadita. Viikon aikana jokainen purjehtija saa nauttia purjehduksen lumosta, valintansa mukaa operoimalla venettä tai vain nauttimalla kannella tuulista ja auringosta.

Ruokailut

Purjehduksen hintaan kuuluvat kaikki veneessä tapahtuvat ruokailut. Raaka-aineet hankimme mahdollisuuksien mukaan paikallisilta kalastajilta tai tuottajilta ja valmistamme yhdessä veneen ateriat. Aamulla nautitaan kiireetön aamiainen ennen ankkurin nostoa ja purjehduksen aikana tarjoillaan kevyt lounas. Veneessä on saatavilla hedelmiä ja muita välipaloja, pullotettua vettä sekä muita alkoholittomia juomia. Iltaisin satamasta riippuen ruokailemme paikallisissa ravintoloissa tai nautimme illallisen veneessä. Viikon ohjelmaan kuuluvat luonnollisesti grillijuhlat.

Jokainen voi tuoda veneeseen kohtuudella mukanansa alkoholijuomia. Veneen rajallisten ominaisuuksien vuoksi emme voi taata osallistujille erikoisruokavalioita. Teemme kuitenkin parhaamme olosuhteet huomioon ottaen.

Tukholma

Tukholma

Tukholma

Tukholma

Tukholma

Tukholma

Tukholma

HINNAT

1050 eur / vko / henkilö. Majoittuminen kahden hengen hytissä.

Matkan hintaan kuuluu:

  • Kipparoitu purjehdus
  • Purjehdusopastusta
  • Veneessä tapahtuvat ruokailut (aamiainen ja kevyt lounas)
  • Pullotettu vesi
  • Alkoholittomat juomat
  • Hedelmiä ja muita välipaloja
  • Petivaatteet

Matkan hintaan eivät kuulu lennot, lentokenttäkuljetukset, liinavaatteet, pyyhkeet, maissa tapahtuvat ruokailut, erillisohjelmat ja esim. pääsymaksut.

Jokaisella matkustajalla tulee olla voimassaoleva matkavakuutus.

Vene

Veneenä on 44 jalkainen Bavaria, Jeanneu tai 43 jalkainen Baltic. Kaikissa veneissä on kolme hyttiä ja kaksi wc:tä suihkuilla. Veneiden tarkemmat kuvaukset venesivulla.

Pidätämme oikeudet kaikkiin muutoksiin.

tiedustelut ja varaukset Markus Vikman

markus.vikman(at)aquablue.fi, 045-6706730